Välkommen till Buffy Bear's!

Kul att du ville titta in på vår hemsida och ta del av vårt hundliv !!

Kenneln innehas av Tina Lindberg. I familjen finns även maken Ove och dottern Amanda. Hundintresset delas av hela familjen.

Vi bor på landet 1,5 km utanför Varnhem, mellan Skövde och Skara. Med utsikt över Hornborgasjön på framsidan och Billingen på baksidan. Mer info om Varnhem här.

Min första hund var en aprikosfärgad pudel vid namn Nalle. En riktig herre som tyckte han blev jättefin då vi klädde honom i dockornas kläder och körde honom i dockvagnen.
Eftersom min mamma och lillebror har astma fick min dröm om en ny hund vänta tills jag flyttade hemifrån. Ove gjorde sin värnplikt som hundförare på flygflottiljen F6 och några månader efter muck ringde dom och frågade om han inte ville ha den hund han där arbetat med. Det var en 7 årig schäfertik vid namn Manila. En underbar hund som var fantastisk på att spåra. Att få en så välutbildad hund i sin vård var som en dröm. Hon lärde mig allt!
Vi fick ha henne i 5 år innan hon lämnade oss med ett stort tomrum. Det gick inte många veckor innan vi insåg att vi inte klarade oss utan en hund och vi satte upp oss i kö för en leonbergervalp. Våren -94 fick vi äntligen hem vår Ayla (Leonberget's Unik Ayla). Ayla var 3 år då Amanda föddes och de två hade en speciell relation. När Amanda kunde sitta själv och började leka "ge och ta" så gjorde hon det med Ayla. Hon stoppade någonting i munnen på Ayla som snällt höll i den tills Amanda tog det tillbaka. Så kunde de hålla på hur länge som helst. Amandas första ord var inte mamma eller pappa, utan givetvis Ayla.

Det är nu 19 år sedan vi fick de första Leonbergertassarna i huset och jag är övertygad om att de kommer fortsätta trampa våra golv många många år framöver.

Både jag och Ove har gått SKK:s uppfödarutbildning. I kursen ingår Anatomi, Uppfödning, Hundmat, Juridik, Valpning, Genetik och Beteende.

Som uppfödare med registrerat kennelnamn följer jag självklart Svenska Kennelklubbens grundregler.

Kontakta oss gärna!

Tina Lindberg
Norra Lundby, Tomtebo
532 93  Axvall

Tfn 0511 - 608 60
Mobil 0701 - 75 15 33
Mail
tina@buffybears.se

  


Nalle
 


Manila
 


Ayla 1 år